Cypern!

Så. Jag tänker ta mig lite tid för att lägga upp bilder från Cypern som jag lovat. Känns som att det var en månad sen jag var där. Men egentligen var det faktiskt bara lite mer än en vecka! Så, nu kommer lite bilder.

Vi var uppe tidigt. Fick lämna sängen vi 03:10 för att va på flygplattsen 04:30. Vi mötte upp familjen Nilsson, mina kusiners familj som består av min mammas syster, hennes man och deras två killarna Patrik och Martin som är jämngamla med mig och min storebror.


Under första flygturen sov jag mest. Var nog ganska trött efter en natt med lite sömn. Vi flög in över Atens flygplatts för mellanlandning. Vi gick bara runt lite på flygplattsen för att kolla på shoppingen. Men helt plöttsligt inser vi att vi är utanför spärrarna och att dörrarna mot grekisk mark stod öppna. Så jag fick för första gången sätta min fot i Greklan. Iaf på grekiskt fastland.


För er som läste det skrev jag om den otroligt vackra himlen som mötte mig när vi landat i Cypern. Jag fottade den bara genom fönstret från vår körande bil. Men säger bara, himlen var helt underbar. Ni ser ju själva. 




När vi kom fram var klockan redan mycket. Men som jag redan sagt, jag ÄLSKADE huset. Tre våningar takterass, grill, tomt och pool. Underbart! Huset stod i en liten mysig "by" av alla lika vita och kantiga hus. Mysigt värre. 


 Dagen efter börjades vid poolen hos Nilssonarna. Jag flöt runt på en flytmadrass i deras poolt. Och det skulle kunnat vara helt perfekt. Om det inte vart för att jag var ensam tjej med två jobbiga rastlösa storebrorsor. De började reta mig och min yngre kusin genom att skvätta vatten på oss och tälla sig ivägen för solen. Det var det jag hade misstänkt skulle hända när man bara reste iväg med killar... Mest utsatt blev jag eftersom jag låg mitt i poolen, omringad av vatten och lätt att stänka ner. Humm, lite små jobbigt kanske... Men när vi införde betalsystim för den som bråka fick jag äntligen flyta runt i lugn och ro!





På eftermiddan utforskade vi området kring vårt hus lite. Det var häftiga klippor och vi hittade ett sköldpaddskal uppspolat på en av dem. Stranden var väldigt lite ihopklämd mellan klipporna. Men tycker den var mysig just därför.


Denna katt stöter vi på första dan. Då tycker vi alla om den. Men efter att jag matar den med kycklig utanför Nilssons hus kommer den att bli en plåga för dem. De vaknade flera morna av att en katt högljutt sittar och jamar utanför deras hus. Och när de äter fruckost sticker den fram sitt lilla huvud makom gardinerna och ser så gullig ut den bara kan. Haha underbar katt tycker jag. Men Nilsson ville styrpa den, hehe. Så kan det gå ;)


Man kan väl lugnt säga att vi överskattade våran bil andra dagen. Vi skulle till den så kallade "Sköldpaddsstranden". Men vägen dit gick på en smal guppig väg. Alla andra bilar vi såg på den vägen var höga jeepar eller liknande. Vår bil fick nog lite skador, dunsade gjorde det iaf.


Stranden var iallafall fin. Vi kunde andingen valt den millånga stranden och dela den med två andra sällskap. Men det ville vi ju inte.


Så vi började vår lilla vandring mot en liten alldeles egen 20 m lång strand mellan vita klippor. Klart värt det tycker jag. Var jättemysigt i vårt lilla hörn.




Ett tag var jag med och spelade med killarna. Sen satte jag och pappa på oss snorkel för att ta en liten upptäcktsfärd under vattnet. Det jag älska med snorklingen är alla stora, extremt stora stimm av småfiska som finns här. När man ska simma igenom fiskstyimmen förväntar man sig hela tidan att snart vara ute ur stimmet. Men ikke! det fortsätter i oändligheter! Min kamera hade dåligt med bateri så så många fotton blev det inte...



Vi låg bara och solade och hade det toppen när en stor fet turistbåt närmade sig. Toppen... -.- För att slippa den stora invation gick vi bort till kafet på andra sidan av stranden. Jag plockade massor av stenar på stranden och när vi kom tillbaka hade båten redan åkt! Yippie.





När solen började bli för kall åkte vi mot nån ravin i närheten. Det var jättehäftigt! Jättevackert! Har ingen aning om hur länge vi vandrade. I över en timme tror jag. Men jag hade velat gå längre. Men när det började började bli mörkt vänd vi. Man ville inte va fast i ravinen när solen gått ner.


Och väl framme vid bilen dök solen ner i vattnet, så var tur att vi vände när vi gjorde.





Tror det var dagen efter som vi åke till några gamla ruiner med massor av känd 1000-tals år gamal mosaik. det var mycket fina. Men för att vara ärlig...



...var jag väl egentligen minst lika intresserad av alla söta katter som sprang omkring på området! Hihi, aww vad söta!



En dag var paporna och cyklade. Vi andra bilade runt lite för att kolla på sevärdigheter. Och på kvällen grillade vi lite mumsig mat!



Någon gång i början var vi och snorkla vid våran strand. Har rört ihop dagarna helt nu. Men men...







Min mamma kan hon ;)


Och jag med...! Hehe ser lite smårädd ut kanske. Men det här va typ enda bilden på mig. Det är ju jag som är familjens fotograf ;)




...men det är Jens som är porffset. Och han klarade en sjukt mycket överhängande led! Var iaf riktigt roligt att klättra ute!!


Och kolla vad man hittar under våran klätterklippa!!


Sista dagen såg jag världens coolaste fiskar när jag snorkla! Plattfiskar som jag sett i våran lilla badvik också, men de här va större! Och jag såg flera turkos-grönrandiga och gulblågröna fiskar!! As coolt. ÄLSKAR att snorkla!! Men ojojoj vad långt inlägg det här blev då! Hehe, så typiskt mig!

Kram på er! ♥



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!